Oдржан 10. Сајам стипендија на Универзитету у Крагујевцу

10. Сајам стипендија под слоганом „Изабери стипендију по својој мери“ у организацији Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу одржан је 29. октобра 2018. године у холу Правног факултета Универзитета у Крагујевцу.

Овогодишњи, јубиларни, 10. Сајам стипендија окупио је 13 излагача који су заинтересованим студентима и представницима академске заједнице Универзитета у Крагујевцу представили своје програме стипендирања доступне за различите нивое студија и усавршавања у земљи или иностранству.

Сајам стипендија отворио је и присутне студенте и излагаче у име ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу поздравио проф. др Живадин Мицић, проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу и том приликом истакао значај одржавања Сајма стипендија за информисање студената и дипломаца о могућностима за стицање академских знања и усавршавања у земљи и иностранству. 

  1. Листу излагача и доступне програме стипендија за студенте у Србији можете погледати овде.
  2. Листу излагача и преглед доступних могућности за стипендиране студијске боравке у иностранству можете погледати овде.
  3. Листу излагача и преглед доступних могућности за обављање стручне праксе у иностранству можете погледати овде
  4. Листу излагача и преглед доступних могућности за усавршавање језичких вештина можете погледати овде
  5. Листу излагача који се баве информисањем студената о доступним могућностима за усавршавање можете погледати овде

10. Сајму стипендија присуствовали су и студенти из иностранства који се налазе на размени у оквиру Еразмус+ програма на факултетима Универзитета у Крагујевцу, као и студенти Универзитета у Крагујевцу који су семестар или два провели на неком од Еразмус+ партнерских универзитета из иностранства, а који су у оквиру Одељења за међународну сарадњу и праћење међународних пројеката Универзитета у Крагујевцу заинтересованим колегама представили своја Еразмус+ искуства и одговорили на питања у вези са одласком на Еразмус+ размену.

Према интересовању студената и посећености Сајма, овогодишњи Сајам стипендија био je успешан, а Центар за развој каријере ће се трудити да Сајам и у наредним годинама буде за студенте најпоузданији извор информација о доступним могућностима за мобилност и усавршавање у земљи и иностранству.

Више информација о могућностима за стипендије за студије или усавршавање у иностранству, као и о могућностима за Еразмус+ размену на свим нивоима студија заинтересовани студенти и дипломци могу наћи на сајту Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, а за сва додатна питања могу нас контактирати путем телефона 034/ 300 425 или имејла razvojkarijere@kg.ac.rs.