Одржан 6. Сајам стипендија „Изабери стипендију по својој мери“

VI Сајам стипендија, који организује Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, под слоганом „Изабери стипендију по својој мери“ одржан је 14. октобра 2014. године у холу Правног факултета Универзитета у Крагујевцу.

VI Сајам стипендија под слоганом „Изабери стипендију по својој мери“, традиционална манифестација у организацији Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, шесту годину заредом окупио је велики број излагача и студената факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.

На самом почетку нове академске године, студенти и дипломци Универзитета у Крагујевцу имали су прилику да на овогодишњем Сајму стипендија упознају 15 различитих институција, фондација и организација у домену мобилности студената и стипендија за усавршавање у иностранству и да од њих добију информације о тренутно актуелним конкурсима за програме мобилности студената и студентских размена, могућностима за студирање и додатно усавршавање у иностранству, као и могућностима за волонтирање и обављање стручне праксе.

На VI Сајму стипендија на Универзитету у Крагујевцу студентима су се представиле следеће фондације и организације: 

  1. Немачка служба за академску размену/ ДААД Београд
  2. Campus France/Француски институт 
  3. Фондација Темпус  Београд
  4. Фондација “Др Зоран Ђинђић“
  5. Фонд за младе таленте Рпублике Србије
  6. Британски савет Београд
  7. Међународни академски центар: EducationUSA Serbia
  8. Представник универзитета Politecnico di Milano 
  9. Представник Universita Catollica del Sacro Cuore
  10. Међународна студентска организација AEGEE
  11. Међународна студентска организација AIESEC
  12. Комитет за међународну сарадњу студената медицине – IFMSA Србија
  13. Портал stipendije.rs
  14. Канцеларија за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу
  15. Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу

Према интересовању студената и оцени излагача, овогодишњи Сајам стипендија био је веома успешан, а Центар за развој  каријере ће се, као организатор, трудити да Сајам и у наредним годинама буде најпоузданији извор информација о актуелним програмима мобилности студената, конкурсима и стипендијама.

Заинтересовани студенти могу се за детаљније информације обратити саветницима Центрa за развој каријере сваког радног дана у периоду од 08 до 16 сати у просторијама Центра (други спрат Ректората Универзитета у Крагујевцу), телефоном на 034/300-425 или електронском поштом на razvojkarijere@kg.ac.rs