У понедељак 14. новембра 2016. године у свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу одржана je Свечана додела потврда о обављеној Студентској летњој стручној пракси. 
 
Програм Студентске летње стручне праксе и ове године реализован је у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца, Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље Крагујевац и Универзитета у Крагујевцу и Клиничког центра Крагујевац.
 
Студентску летњу стручну праксу током јула и августа 2016. године са успехом је обавило укупно 77 студената завршних година основних, интегрисаних и мастер академских студија и то: 
 
  • у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца  праксу је са успехом обавило 60 студената;  
  • у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Клиничког центра Крагујевац 8 студената;
  • у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље Крагујевац 9 студената.

Полазницима овогодишњег циклуса Студентске летње стручне праксе, потврде о обављеној пракси у име Универзитета у Крагујевцу уручиo je проректор за наставу и студентска питања, проф. др Радован Вукадиновић. 

Присутне је у име Градске управе Града Крагујевца поздравио Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих.
 
Додели потврда присуствовали су и представници Града Крагујевца, Клиничког центра Крагујевац, Института за јавно здравље Крагујевац, Студентског парламента Универзитета у Крагујевцу, као и ментори праксе.