Одржана Свечана додела сертификата о завршеном курсу енглеског језика

Студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу који су током академске 2014/15. године похађали бесплатни курс енглеског језика у организацији Центра за развој каријере и саветовање студената, 14. јула 2015. године свечано су уручени сертификати о завршеном курсу енглеског језика.

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу је и ове академске године организовао бесплатне курсеве енглеског језика за студенте и дипломце Универзитета у Крагујевцу са циљем да им помогне да унапреде своја знања и буду конкурентни на тржишту рада.
 
Бесплатни курс енглеског језика и ове године реализован је као део програма Пракса за младе филологе, а као и ранијих година, прилику да похађају бесплатни курс језика имали су студенти завршних година основних, интегрисаних и мастер академских студија, студенти докторских студија, као и дипломци Универзитета у Крагујевцу.
 
Кроз програм праксе за младе филологе током академске 2014/15. године прошла су 3 дипломца Филолошко-уметничког факултета, који су имали прилику да осмисле и воде курс енглеског језика на нивоу Б1 и Б2 (заједничког европског референтног језичког оквира - CEFR) за колеге са осталих факултета и тиме стекну прва практична искуства у струци.
 
Свечаност је била прилика да се одржи јавни час конверзације на енглеском језику, што су својим присуством употпунили студенти из иностранства који су путем ИФМСА комитета за размену студената медицине боравили на размени у Крагујевцу. Посета страних студената била је изванредна прилика да полазници курса употребе своје знање језика, као и да чују искуства са размене и добију подстрек да и сами оду на размену у иностранство и тамо примене стечено знање.