Почела Студентска летња стручна пракса на Институту за јавно здравље Крагујевац

Прва група студената Универзитета у Крагујевцу 01. јула 2015. започела Студентску летњу стручну праксу на Институту за јавно здравље Крагујевац.

Другу годину заредом, студенти Универзитета у Крагујевцу имају прилику да током лета, у трајању од месец дана, похађају праксу на Институту за јавно здравље Крагујевац. 
 
Програм се реализује на основу Уговора о спровођењу Студентске летње стручне праксе између Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље Крагујевац, а намењен је студентима завршних година основних академских, интегрисаних академских и мастер академских студија.
 
Пракса се реализује у два циклуса: 01-31. јула и 03-31. августа 2015. године.
 
Овог лета стручну праксу током јула и августа месеца на Институту за јавно здравље Крагујевац обавиће 8 студената завршних година основних академских, интегрисаних академских и мастер академских студија.
 
Према исказаним потребама Института за јавно здравље Крагујевац, стручну праксу у центрима Института обавиће студенти Природно-математичког факултета, Правног, Економског и Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу. 
 
Центри/службе у којима ће студенти обавити стручну праксу: 
 
  • Центар за хигијену и хуману екологију 
  • Служба за правне, техничке и опште послове
  • Служба за економско- финансијске послове 
  • Центар за контролу и превенцију болести, Одељење за епидемиолошки и здравствени надзор, болничке инфекције и имунизацију 
 
Сви студенти, учесници програма, ће по завршетку стручне праксе добити потврду о обављеној пракси која се може употребити само као прилог дипломи/ уверењу о дипломирању и у сврху даљег образовања или запошљавања.