За студенте Универзитета у Крагујевцу који су желели да ово лето проведу стичући практична искуства у струци у институцијама чији је оснивач Град Крагујевац, пријемом у Градској управи отпочела је Студентска летња стручна пракса

За студенте завршних година основних и мастер академских студија који ће похађати праксу у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца, а у установама и предузећима чији је оснивач Град Крагујевац, данас је организован пријем у Свечаном салону Скупштине Града.
 
Поздрављајући присутне полазнике праксе, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи Стефан Никезић, истакао је значај Студентске летње стручне праксе за стицање практичног искуства и примену теоријских знања у пракси, а у циљу будућег што бољег позиционирања на тржишту рада.   
 
У име Универзитета у Крагујевцу присутне је поздравио проф. др Живадин Мицић, проректор за наставу и студентска питања и истакао значај унапређења знања кроз праксу и значај Студентске летње стручне праксе као прилике за такво унапређење, са циљем успешног окончања студија и проналаска запослења.
 
Студентска летња стручна пракса у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца реализује се 7. годину заредом и ове године праксу током јула и августа месеца похађаће укупно 14 студената завршних година основних и мастер академских студија са факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу и то 12 студената са Економског факултета и 2 студента Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.
 
Полазници овогодишње Студенте летње стручне праксе практична искуства ће стицати у следећим институцијама чији је оснивач Град Крагујевац: у Градској управи за здравствену и социјалну заштиту, Градској пореској управи, Градској управи за јавне набавке, Одељењу за финансије Градске управе за опште и заједничке послове, Заводу за заштиту споменика културе, Градској управи за управљање пројектима, равномерни и одрживи развој и Бизнис иновационом центру.