Почела Студентска летња стручна пракса Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца
Студенти завршних година основних, интегрисаних и мастер академских студија факултета Универзитета у Крагујевцу 5. јула почињу са летњом стручном праксом у органима локалне самоуправе, јавним и јавно комуналним предузећима и установама чији је оснивач град Крагујевац.
 
Студентска летња стручна пракса реализује се на основу споразума између Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца од академске 2012/13. године, уз подршку и организацију Студентског парламента Универзитета, Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и Канцеларије за младе. По завршетку праксе, студенти ће израдити извештај, добити оцену ментора и сертификат о пракси, која ће сведочити о употребљеном теоријском знању, стеченом искуству и вештини.
 
На пријему за полазнике праксе, који је организован у Скупштони града 4. јула 2017. године, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи, Стефан Никезић истакао је да стручна пракса одлично искуство да се теоријско знање, стечено на матичним факултетима и мастер студијама, примени у предузећима и јавним установама, посаветовавши студенте да своје менторе питају за сваку недоумицу како би што квалитетније обављали посао и стекли неопходна практична знања.
 
У име ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу студенте је поздравио академик проф. др Радован Вукадиновић – проректор за наставу и студентска питања. Проректор Вукадиновић је пожелео студентима да успешно обаве стручну праксу и истакао да за идеју студентске стручне праксе треба одати признање Универзитету на иницијативи и Граду Крагујевцу јер је препознао њену корисност и омогућио да се реализује преко установа и јавних предузећа чији је оснивач. „Идеја је била да ваша теоријска знања проверите и допуните праксом. Ово је ваш први сусрет са оним што вас очекује после завршених студија. Желим да верујем да се нећете разочарати и да ћете стећи нова знања, препоручивати другим колегама али и да ћете добити добре оцене које ће бити ваша најбоља препорука“ рекао је академик проф. др Вукадиновић.
 
За стручну праксу пријавили су се студенти шест факултета Универзитета у Крагујевцу, од којих ће 34 кандидата обавити праксу у у два циклуса у трајању од месец дана и то у јулу и августу месецу. Ове године у понуди су биле 23 институције чији је оснивач град и укупно 114 места за која су студенти могли да аплицирају.