Почео бесплатан онлајн курс енглеског језика нa Б1 нивоу

За студенте са факултета Универзитета у Крагујевцу, почетком децембра отпочео је бесплатан онлајн курс енглеског језика на Б1 нивоу у оквиру програма Пракса за младе филологе

Бесплатан курс енглеског језика, који се, као део програма Пракса за младе филологе, реализује већ годинама уназад, први пут је одржан у онлајн формату у летњем семестру 2020. године. Имајући у виду предности одржавања наставе, коришћењем алата за наставу на даљину и задовољство студената квалитетом наставе, Универзитет у Крагујевцу и у овој академској години наставља са реализовањем бесплатног курса енглеског језика у онлајн облику.  
 
Полазници курса енглеског језика су студенти завршних година основних, интегрисаних и мастер академских студија, основних струковних студија и 1. године докторских академских студија са факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу, а прилику да ове године похађа курс енглеског језика на Б1 нивоу добило је 99 студената Универзитета у Крагујевцу. 
 
Настава на курсу ће се одвијати у 4 групе, а број полазника удвостручен је у односу на број полазника који је до ове академске године имао прилику да похађа наставу на Б1 нивоу. Предавања ће се одвијати два пута недељно у трајању од сат и по, а укупно трајање курса је 26 часова. Предавачи на курсу енглеског језика су студенти завршне године основних и мастер академских студија са Катедре за англистику Филолошко-уметничког факултета. 
 
Програм праксе за младе филологе реализује се почев од академске 2011/2012. године. Програм је, са једне стране, намењен младим филолозима - студентима завршних година основних и мастер академских студија Одсека за филологију Филолошко-уметничког факултета, којима пружа прилику да, као предавачи на курсу језика, стекну практична знања потребна за рад у настави, док истовремено, студентима завршних година свих нивоа студија и 1. године докторских академских студија са факултета Универзитета у Крагујевцу, пружа прилику да похађају бесплатан курс језика и на тај начин усавршавају језичке вештине неопходне за даљи академски развој или усавршавање у иностранству.