Представљен програм Chevening (Чивнинг) стипендија за мастер студије у Великој Британији

На Универзитету у Крагујевцу, 18. октобра 2016. године, представници Британске амбасада у Београду, представили су Chevening (Чивнинг) стипендије за мастер студије у Великој Британији.

Овај престижни програм, који финансира Министарство спољних послова Велике Британије (Foreign and Commonwealth Office) стипендира једногодишње мастер студије на британским универзитетима. Стипендија покрива трошкове школарине и потребне литературе, путне и трошкове британске визе, а обезбеђена је и месечна надокнада за друге животне трошкове.
 
Рок за пријаве за Chevening стипендије за академску годину 2017-18. годину је 8. новембар 2016. године у 12:00 сати, по британском времену.
 
Приоритетне области овогодишњих стипендија су усмерене на процес европских интеграција Србије, са посебним нагласком на следећим областима:
 
  • владавина права и реформа правосудног система
  • реформа економског и енергетског сектора и заштита конкуренције
  • реформа јавне управе
  • односи у региону и постконфликтно помирење
  • људска и мањинска права

Поред дипломе високог образовања и знања енглеског језика, од кандидата се очекује да могу да докажу своје досадашње академске успехе, као и да су већ имају најмање две године релевантног радног искуства у својој области. Кандидати морају бити држављани Републике Србије, а старосна граница не постоји.

Заинтересовани кандидати презентацију могу погледати овде.