Реализована 1. Међународна недеља на Универзитету у Крагујевцу

У циљу развоја и доприноса подизању квалитета Универзитета, а у склопу реализације мобилности у оквиру Еразмус+ програма, Универзитет у Крагујевцу организовао је прву Међународну недељу, у периоду од 21. до 25. маја 2018. године. Ово је уједно и прва Међународна недеља организована у Србији.

Тема прве Међународне недеље била је спровођење Еразмус+ пројеката мобилности и том приликом, Универзитет у Крагујевцу угостио је 11 професора и колега са партнерских универзитета из Пољске, Португалије и Финске. 

Учесници Међународне недеље били су у прилици и да присуствују програму обележавања славе и Дана Универзитета, као и да се ближе упознају са Универзитетом у Крагујевцу и свим нашим активностима. 

У току петодневног програма учесници су били подељени по групама у складу са својим областима рада и имали су индивидуалне састанке са колегама из Одељења за међународну сарадњу, Одељења за правне и опште послове, Службе за односе са јавношћу, Центра за развој каријере и саветовање студената, док су наставници одржали предавања студентима на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи и Економском факултету у Крагујевцу. Студентима Универзитета у Крагујевцу било је омогућено да се упознају са  представницима Универзитета у Порту, Саима Универзитета примењених наука и Економског универзитета у Кракову, као и њиховом студијском понудом и услугама за интернационалне студенте. 

Кроз различита предавања и обиласке колегама са партнерских универзитета представљени су културно-историјско наслеђе Шумадије, српска историја, култура и традиција, као и српски језик.

Организовање Међународне недеље још једном потврђује посвећеност Универзитета у Крагујевцу процесу интернационализације, подизању нивоа видљивости нашег Универзитета као и даљем унапређењу високог образовања у оквирима европског простора.