Универзитетска библиотека жели добродошлицу бруцошима!

У жељи да бруцошима Универзитета у Крагујевцу
пожели добродошлицу,
Универзитетска библиотека припремила је
промо цену чланарине у износу од 350.00 динара!

Универзитетска библиотека у Крагујевцу је библиотека општенаучног карактера, чија је делатност у функцији наставно-научних и истраживачких процеса на Универзитету. На овај начин она доприноси успешном студирању, ширењу и афирмацији знања, наставном и научном усавршавању и стваралаштву наставника и сарадника факултета и института Универзитета у Крагујевцу.

Корисници библиотеке су, пре свега, студенти, постдипломци, универзитетски наставници, научни радници, као и сви остали грађани под посебним условима.

Библиотека је смештена у Универзитетском комплексу, у делу зграде Правног факулетета, и поседује две читаонице капацитета од 70 места и 10 места за слободан приступ интернету. У склопу Универзитетске библиотеке налази се и Универзитетска галерија у којој се организују различити научни и културно-уметнички догађаји.

Активан књижни фонд Библиотеке броји око 100.000 примерака домаће и стране књиге, више од 3000 примерака докторских дисертација и магистарских теза одбрањених на факултетима Универзитета у Крагујевцу, и другим факултетима,  као и 620 наслова домаћих и 150 наслова страних часописа. Посебно је значајна реферална збирка домаће и стране приручне литературе (енциклопедије, речници, приручници, библиографије), као и више вредних легата значајних институција овог града и истакнутих личности овог краја. Целокупан књижни фонд је каталошки обрађен, налази се у рачунарској бази Библиотеке и доступан је корисницима. Пратећи савремене тенденције у библиотекарству, Библиотека је прешла на јединствен кориснички програмски пакет COBISS. 

  • Радно време Библиотеке је сваког радног дана од 8.00 до 19.00 часова и суботом од 9.00 до 14.00 часова.
  • Више информација о услугама и активностима Универзитетске библиотеке можете погледати на сајту или Facebook профилу
  • Фотографије Универзитетске библиотеке можете погледати ОВДЕ