У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, у уторак 15. октобра 2019. године, свечано су уручене потврде о завршеној Студентској летњој стручној пракси

Студентима завршних година основних и мастер академских студија Универзитета у Крагујевцу који су у току јула и августа учествовали у програму Студентске летње стручне праксе у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца и у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље, данас су свечано уручене потврде о обављеној пракси.

Потврде су уручили проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу проф. др Живадин Мицић и помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи Стефан Никезић. 

Поздрављајући присутне у име Универзитета у Крагујевцу, проректор Мицић изразио је задовољство јер Универзитет заједно са Градом већ годинама, са успехом, реализује овај програм праксе и студентима пожелео да стечена знања примене у даљем раду и искористе за будућа професионална ангажовања.  

У име Града Крагујевца присутнима се обратио помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи Стефан Никезић, који је истакао да овај вид сарадње између Града и Универзитета већ 7. годину заредом за студенте представља могућност да стечено теоријско знање употребе у пракси и стекну увид у начин функционисања јавних управа. 

О значају Студентске летње стручне праксе из угла полазника праксе присутнима је говорила Душица Цвијовић, студент завршне године основних студија Економског факултета, која је нагласила да за њу и њене колеге стечено практично знање значи и потврду онога што су кроз теоретску наставу током студирања научили. 

Ове године Студентску летњу стручну праксу у трајању од месец дана у установама чији је оснивач Град Крагујевац са успехом је обавило 17 студената завршних година основних и мастер академских студија Економског, Правног и Филолошко-уметничког факултета, као и 4 студента завршних година основних и мастер академских студија Природно-математичког факултета који су летњу праксу обавили на Институту за јавно здравље Крагујевац.

Програм Студентске летње стручне праксе спроводи се уз подршку Студентског парламента Универзитета у Крагујевцу и Центра за развој каријере и саветовање студената. 

Од почетка реализовања програма, а закључно са овом годином, Студентску летњу стручну праксу у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца са успехом је обавило 285 студената, док је Студентску летњу стручну праксу у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље са успехом обавило 36 студената.