Уручене потврде о завршеној Студентској летњој стручној пракси

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, у понедељак 10. децембра 2018. године свечано су уручене потврде о завршеној Студентској летњој стручној пракси

 
Студентима Универзитета у Крагујевцу који су током јула и августа месеца обављали Студентску летњу стручну праксу у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца у установама и предузећима чији је оснивач Град Крагујевац, у понедељак 10. децембра 2018. године у Свечаној сали Ректората уручене су потврде о обављеној Студентској летњој стручној пракси.
 
Ове године Студентску летњу стручну праксу у трајању од месец дана са успехом је обавило 26 студената завршних година основних, интегрисаних и мастер академских студија Економског факултета, Правног факултета, Филолошко-уметничког факултета, Факултета инжењерских наука, Факултета медицинских наука и Природно-математичког факултета Универзитета у Крагујевцу, а у 14 установа чији је оснивач Град Крагујевац и то по 13 студената током јула и августа месеца.
 
Присутне је у име Универзитета у Крагујевцу поздравио проф. др Живадин Мицић, проректор за наставу и студентска питања и том приликом изразио задовољство јер већ 6. годину заредом, заједно са Градом, са успехом реализујемо овај програм праксе и истакао значај стицања практичног искуства током студија за проналазак посла и полазницима праксе пожелео да стечена знања и сертификате који то знање потврђују искористе што боље и у што скорије време по завршетку студија.
 
У име Града Крагујевца присутне студенте је поздравио помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи, Стефан Никезић, који је истакао да Градска управа из године у годину обезбеђује све већи број места за  Студентску летњу стручну праксу, као и да је ова пракса за студенте могућност да стекну практично искуство и упознају се са радом јавних управа, чији део ће и сами бити по завршетку студија. 
 
Полазницима који су са успехом завршили Студентску летњу стручну праксу потврде су заједно уручили проректор Мицић и помоћник градоначелника Стефан Никезић. 
 
Програм Студентске летње стручне праксе у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца, а у реализацији Студентског парламента и Центра за развој каријере, први пут је реализован академске 2012/13. године. Програм је намењен студентима завршних година основних, интегрисаних и мастер академских студија са факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу. До сада је програм Студентске летње стручне праксе са успехом завршило укупно 270 студената.