Уручене потврде полазницима Студентске летње стручне праксе

У Свечаној сали ректората Универзитета у Крагујевцу, у понедељак 25. децембра 2017. године, свечано су уручене потврде студентима који су успешно завршили програм Студентске летње стручне праксе.

Потврде студентима завршних година основних академских, интегрисаних академских и мастер академских студија факултета Универзитета у Крагујевцу, који су у периоду од 01. јула до 31. октобра 2017. године учествовали у програму Студентске летње стручне праксе, уручили су проректор за наставу и студентска питања академик проф. др Радован Вукадиновић и Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи.

Студенти који су се определили да своја стечена знања на факултетима провере на Студентској летњој стручној пракси огледало су рада сваког факултета. О томе колико значи и вреди програм стручне праксе говори и податак да је велики број студената био заинтересован и да постоји потреба за оним што би у неком будућем периоду требало да буде примењено као вид дуалног образовања. Младима је једино потребно да се пружи шанса а ова пракса представља могућност стицања знања и вештина да је препознају и искористе“ рекао је акадмик проф. др Радован Вукадиновић.

Уз подршку Студентског парламента Универзитета у Крагујевцу и Центра за развој каријере и саветовање студената, Универзитет у Крагујевцу реализовао је три програма у оквиру Струдентске летње стручне праксе: са Градом Крагујевцем, Институтом за јавно здравље Крагујевац и Клиничким центром Крагујевац. Универзитет програм СЛСП реализује од академске 2012/2013. године и кроз њега је прошло више од 230 студената.

Програм стручне праксе уз подршку Града Крагујевца  успешно се реализује већ пет година у институцијама чији је оснивач Град, а ове године 30 студената је успешно завршило праксу у градским службама, управама и центрима. 

Сматрам да ће сваком ко је похађао програм праксе ово искуство помоћи да се боље позиционира на тржишту рада, јер пракса унапређује знање стечено на матичном факултету. Надам се да ће се број институција у којој ће следеће године моћи да се обавља стручна пракса увећати а то значи да ће и већи број студената имати могућност да буде део програма“ истакао је Стефан Никезић, помоћник градоначелника.

У Центру за хигијену и хуману екологију и Служби за економско-финансијске послове  Института за јавно здравље Крагујевац праксу је обавило 7 студената док је у Центру за ургентну медицину Клиничког центра Крагујевац праксу обавило 2 студента.

У име ментора праксе присутнима се обратио Иван Марковић из Бизнис иновационог центра истакавши да је програм праксе из године у годину садржајнији и професионалнији те је сигурно да ће у току 2018. године бити још више заинтересованих студената који ће желети да знање стечено на факултету провере у пракси.