У организацији Центра за развој каријере и саветовање студената, Универзитет у  Крагујевцу  је током протекле академске године организовао бесплатан курс енглеског језика  за студенте завршних година на Б1 и Б2 нивоу, у трајању од по 3 месеца.

Курс енглеског језика током академске 2018/2019. године  је завршило укупно 42 студента и то  курс енглеског језика на Б1 нивоу  са успехом је завршило 18 студената, а курс енглеског језика на Б2 нивоу са успехом је завршило 24 студента.

Полазницима курса енглеског језика који су са успехом завршили овај курс, на свечаности 22. октобра 2019. године уручени су сертификати о учешћу на курсу и стеченом нивоу знања енглеског језика.

Курс језика намењен је унапређењу језичких вештина у циљу запошљавања или даљег усавршавања у иностранству и могу га похађати студенти завршних година основних и интегрисаних академских студија, студенти завршних година струковних студија, студенти завршних година мастер и студенти прве године докторских академских студија са факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.

Бесплатан курс језика и ове године реализован је као део програма Пракса за младе филологе, у оквиру кога студенти мастер академских студија и дипломирани студенти мастер студија са Катедре за англистику Филолошко-уметничког факултета имају прилику да стекну практична искуства у струци.  Предавачи на курсу енглеског језика у академској 2018/2019. години  су биле: Јована Костић и Александра Стојановић, студенти мастер академских студија Филолошко-уметничког факултета и Катарина Субановић, студент докторских академских студија Филолошко-уметничког факултета.

 У току је Конкурс за предавача на курсу енглеског језика на Б1 нивоу у оквиру програма Пракса за младе филологе за академску 2019/2020. годину. Заинтересовани кандидати своје пријаве могу поднети до 28. октобра 2019. године до 12 часова.
Више информација о Конкурсу доступно је
овде.