Уручени сертификати полазницима курса енглеског језика

 У Свечаној сали ректората Универзитета у Крагујевцу, у понедељак 10. децембра 2018. године са почетком у 11:00 часова уручени су сертификати полазницима курса енглеског језика за академску 2017/18. годину

Универзитет у Крагујевцу је, и током академске 2017/18. године, уз подршку Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, организовао бесплатан курс енглеског језика на Б1 и Б2 нивоу, у трајању од по 3 месеца.
 
Курс енглеског језика током академске 2017/18. године са успехом је завршило укупно 63 студента: курс енглеског језика на Б1 нивоу, који је реализован је у току зимског семестра 2017/18. године са успехом је завршило 36 студената, а курс енглеског језика на Б2 нивоу, који је реализован је у току летњег семестра академске 2017/18. године, са успехом је завршило 27 студената.
 
Полазницима курса енглеског језика који су са успехом завршили овај курс, на свечаности 10. децембра 2018. године уручени су сертификати о учешћу на курсу и стеченом нивоу знања енглеског језика.
 
Присутне студенте том приликом је поздравио и сертификате уручио проф. др Живадин Мицић, проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу.
 
Бесплатан курс језика и ове године реализован је као део програма Пракса за младе филологе, у оквиру кога студенти мастер студија и дипломирани студенти мастер студија са катедре за англистику Филолошко-уметничког факултета имају прилику да стекну практична искуства у струци и држе наставу за колеге са других факултета. У то име, присутнима се обратила Соња Стојановић, која је током академске 2017/18. године имала прилику да буде ангажована као предавач на курсу енглеског језика.
 
Курс језика намењен је унапређењу језичких вештина у циљу запошљавања или даљег усавршавања у иностранству и могу га похађати студенти завршних година основних и интегрисаних академских студија, студенти завршних година струковних студија, студенти завршних година мастер и студенти прве године докторских академских студија са факултета Универзитета у Крагујевцу.