Зимска добродошлица за студенте из Шпаније и Грчке

Студенти из Шпаније и Грчке, који су у летњем семестру академске 2017/18. године
на стипендираној мобилности на факултетима Универзитета у Крагујевцу у оквиру програма Еразмус+ кредитне мобилности, имали су прилику да се у петак 02. марта 2018. године
у Парку Ректората упознају са зимским чаролијама наше земље.

У жељи да се студенти са партнерских Универзитета из Европе, који ће у оквиру програма стипендиране мобилности боравити на Универзитету у Крагујевцу до јула 2018. године, боље упознају са студентима из Крагујевца, Центар за развој каријере и саветовање студената организовао је дружење на снегу. Неколико студената из Шпаније имали су прилику да по први пут  упознају зимско годишње доба у правом светлу, са температурама испод нуле и снежним покривачем. Студенти из Србије, који су у оквиру Buddy network мреже домаћини страним студентима на нашем Универзитету, организовали су такмичење у грудвању и прављењу Снешка Белића.

Неколико година уназад, студенти из иностранства који бораве на факултетима у саставу нашег Универзитета носе са собом најлепше успомене и бројна пријатељства стечена приликом студентске мобилности коју су реализовали у Србији. Студенти који их дочекају на факултетима Универзитета у Крагујевцу са великим задовољством помажу својим колегама да се прилагоде студијским програмима, да боље упознају дух српског народа, историју и културу али и лепоте наше земље кроз организоване излете.

У току зимског семестра Универзитет у Крагујевцу био је домаћин 15 студената из Бугарске, Шпаније, Грчке, Пољске, Румуније, Украјине, Русије и Италије док ће у летњем семестру текуће академске године на нашем универзитету у оквиру програма мобилности бити 14 студената из Шпаније, Грчке, Бугарске, Литваније и Пољске. Да је Универзитет у Крагујевцу добро позициониран на међународној мапи универзитета са одличним условима за студирање сведочи и чињеница да је у току академске 2016/17. године 30 студента одабрало је факултете Универзитета у Крагујевцу да на њиховим студијским програмима реализује програм своје мобилности.

grudvanje_czrk.jpg

grudvanje_snesko_2___2__.jpg

grudvanje_snesko_2___1__.jpg