Career Days 2015.

Пројекат Career Days који реализује студентска организација AIESEC одржаће се у Крагујевцу трећу годину заредом.

„Career Days“ је пројекат  усмерен ка решавању проблема незапослености кроз пружање могућности младим људима за посао, праксу и едукацију. Овај пројекат већ двадесет година  реализује међународна студентска организација AIESEC у Београду, а пројекат ће се трећи пут реализовати и у Крагујевцу.
 
Реализација „Career Days“ пројекта у Крагујевцу обухвата реализовање два међусобно повезана сегмента пројекта - Career Perspective i  Career Insight.
 
У оквиру првог дела пројекта, Career Perspective, који ће бити одржан 09. и 10. марта на Правном факултету, организоваће се радионице и едукације на тему планирања каријере, писања биографије, понашања приликом процеса селекције и слично. Идеја овог сегмента јесте да студенте и младе незапослене људе који се тек спремају да изађу на тржиште рада припреми за овај корак и директно утиче на њихову конкурентност на тржишту. У реализацији овог дела пројекта учествују Balance Consulting, Центар за развој каријере, Бизнис Иновациони Центар, Вуловиц транспорт и Magneti Marelli.
 
Career Insight, централни део Career Days пројекта, одржаће се 11. марта у Хотелу Крагујевац са почетком у 12 часова. Компаније, учесници овог пројекта, имаће прилику да се младим људима представе и презентују им своје циљеве и вредности. Циљ овог дела пројекта је да студентима приближи потенцијалне послодавце, пружи прилику да се информишу о условима пословања, могућност запослења и праксе из области професионалног развоја.
 
Студенти завршних година студија и сви заинтересовани млади људи могу да оставе свој CV у бази података на сајту Career Days-a, а подаци из базе ће бити доступни компанијама и након завршетка овогодишњег пројекта. Такође, свој CV могу лично предати компанијама које ће учествовати на догађају Career Insight.
 
Завршни део пројекта је Панел дискусија на тему „Учимо за Србију“  која ће се одржати 11. марта са почетком у 16:30х у Хотелу Крагујевац. Говорници су проф. др Миодраг Ловрић, Душан Крејаковић и Јелена Лучић. Они ће са учесницима поделити своје искуство, личне изазове и дати сопствени осврт на тему. Учешће на овој дискусији могу узети сви заинтересовани грађани. 
 
Заинтересовани се, у оквиру Career Days-а могу информисати и о Global Talent програму, међународном програму стручне праксе намењеном младим људима који желе да стекну професионално искуство у интернационалном окружењу. Програм пружа прилику студентима и дипломцима за мултикултурално професионално искуство и развој у неким од најбољих компанија и институција у свету. 
 
Више информација о овом програму можете пронаћи на званичном сајту програма и фејсбук страници програма, као и на фејсбук страници AIESEC Крагујевац.