Smart колектив је расписао позив за пријаве за 2. циклус RISE програма за младе.

RISE је регионални програм подршке за младе који желе да реше неки душтвени или еколошки проблем у својој заједници кроз покретање социјалног предузећа.

RISE – Регионални инкубатор за социјално предузетништво је пројекат за мотивисане и посвећене младе људе, који су спремни да уче и да доносе промене за добробит Западног Балкана. Циљ програма је да подржи социјално-предузетничке идеје које ће регион учинити бољим местом. 

 
Програм је намењен младима од 18 до 35 година.
 
Програм се састоји од 2 фазе – Идеације и Инкубације. Током 4 месеца фазе Идеације млади ће имати прилику да уз подршку експерата и ментора граде своју идеју од нуле до бизнис модела, кроз све важне кораке у покретању социјалног предузећа. Два најбоља тима из Србије односно укупно 12 тимова из региона, добиће и додатну финансијску и практичну подршку да спроведу своју идеју и унапреде развој свог пословања током фазе Инкубације.
 
Пријаве за програм отворене су до 26. септембра у 23.59 h
  
Током претходних годину дана кроз програм је прошло 137 младих из региона. Више информација о програму можете наћи овде.
 
За све додатне информације у вези са програмом или процесом пријаве, можете се обратити путем имејла jelena@smartkolektiv.org.