Aiesec: Global Citizen - Волонтерска пракса у Русији

Global Citizen је интернационални програм волонтирања намењен младим људима који желе да раде на личном усавршавању, откривању нових култура и ширењу своје културе. Global Citizen чини мрежа пројеката широм света на теме попут мултикултуралности, толеранције, едукације младих и ширења свести о глобалним проблемима попут људских права, едукације и лидерства. Кроз тимски рад, у интернационалном окружењу, стичете искуство у невладиним огранизацијама, школама, на Универзитетима и у летњим камповима.

У склопу програма издвајамо праксу из области Culture на пројекту “Explore Russia” у Русији. Задатак студената је да учествују у организацији екстерних догађаја (округлих столова, отворених дискусија, конференција) који се баве следећим темама: развој невладиног сектора у региону, омладинска политика, предузетништво као и креирање брошура о региону и граду, промотивних спотова и писање блог постова. 
 
Реализација пројекта и трајање праксе: 25. јул - 10. септембар
 
Услови пријаве за праксу:
 
  • Статус студента
  • Б2 ниво знања енглеског језика

Пројекти из области под називом Culture организују се са циљем промовисања и разумевања различитих култура међу младима. Кроз рад у тиму млади постају толерантнији према различитим нацијама и уче да ефективно комуницирају превазилазећи културне разлике. Као амбасадори своје земље, студенти имају прилику да учествују у различитим културним дешавањима и догађајима.

Осим области Culture, имате прилику да учествујете у реализацији пројеката из области Education и Social Entrepreneurship.
 
Уколико желите да се више информишете о даљем процесу учешћа на овом програму пракси посетите званични веб сајт AIESEC организације, где можете прочитати бројна искуства младих људи који су се већ опробали у Глобал Цитизен праксама, или се пријавите директно на следећем линку и бићете контактирани у року од 48 h.
 
Извор:  Aiesec Kragujevac