БЕОГРАДСКИ МОДЕЛ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ - БЕУМ 2014

 Пријаве за Београдски модел Европске уније - БЕУМ 2014 су званично отворене. Овогодишњи Београдски модел Европске уније окупиће готово 300 учесника из 50 земаља и представљаће највећи пројекат до сада.

 
Кандидати ће током пријаве моћи да изаберу једну од пет улога на симулацији: посланици у Европском парламенту, министри у Савету ЕУ, шефови држава и влада у Европском савету, лобисти и новинари.
 
Пријаве су отворене за студенте из целе Европе и за средњошколце завршних разреда из Србије, а заинтересовани се могу пријавити путем овог сајта.
 
Пријаве су отворене до 31. августа 2014. године.
 
БЕУМ 2014. одржаће се између 15. и 19. октобра 2014. године у Народној скупштини Републике Србије у Београду.
 
Због изузетно великог интересовања, пријаве ће се разматрати по приспећу, тако да саветујемо све заинтересоване да се пријаве што раније како би осигурали своје место на Београдском моделу ЕУ.
 
Београдски модел Европске уније је студентски пројекат започет 2011. године, који је током претходна три издања окупио преко 500 младих лидера из преко 50 земаља. Главни циљ пројекта је да младе научи како функционише доношење одлука унутар Европске уније, дајући им шансу да, преузимајући активне улоге стекну увид у легислативне процесе ЕУ.
 
Поступак пријаве:
 
Корак 1 – Проверите да ли испуњавате услове за учешће, прочитајте више о улогама и сазнајте више о накнадама за учешће на овом линку.
 
Корак 2 – Попуните формулар који се налази на следећем линку.
 
Korak 3 – Након слања пријаве, молимо Вас да пошаљете свој CV са фотографијом у .doc или .pdf формату на адресу: applications@beum.org
 
За учеснике из Србије предвиђена је такса за учешће на БЕУМ-у у износу од 6000 динара која покрива следеће:
- оброци током сесија
- материјал  за конференцију
- припремни семинар у Београду
- сертификат
 
Више о програму, пријави и улогама које можете одабрати за симулације можете видети на страници извора.