Дунавска награда за младог истраживача 2015.

Mинистарство за науку и истраживања Републике Аустрије и Институт за Дунавску регију и Централну Европу други пут додељују Danubius Young Scientist Award, са жељом да  подстакну младе научнике и научнице да истраже питања и теме који су специфично везани за Дунавску регију.

Предвиђено је 14 награда за по једног младог научника/научницу из по једне земље чланице Европске стратегије за Дунавску регију: Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Чешке, Хрватске, Мађарске, Молдавије, Немачке, Румуније, Словачке, Србије и Украјине. 
 
Награда износи 1.200,00 € по добитнику.
 
Кандидати за ову награду морају бити номиновани од стране своје матичне институције, а свака институција може номиновати највише 3 кандидата са различитих факултета, института или истраживачких група.
 
Могу бити номиновани кандидати из свих области који су докторске студије завршили пре највише 5 година (након 15. децембра 2009.) и чији је научни рад значајан и изван националних граница.
 
Номинације у електронској форми, на енглеском језику, послати на a.winkler@idm.at
 
Рок за подношење номинација: 20. март 2015. године
 
Добитници награде ће бити прворангирани кандидати из сваке од земаља учесница Стратегије Европске уније за Дунавски регион, а церемонија додела награда одржаће се у октобру 2015. у оквиру научног скупа у организацији Заједничког истраживачког центра Европске комисије за подршку ЕУ стратегији Дунавског региона.
 
Више о програму и начину пријаве можете видети на: линк1, линк2