КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА НА ТЕХНИЧКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ: Vilnius Gediminas Technical University  (Литванија)

У оквиру Еразмус + програма студенти Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу могу се пријавити за размену  на Техничком универзитету Виљнус.

 
У складу са потписаним интер-институционалним уговором за размену са Техничким универзитетом Виљнус студенти Факултета инжењерских наука у Крагујевцу могу се пријавити за стипендирану мобилности и то:
 
1. Студенти основних академских студија: мобилност у трајању од једног семестра, односно 5 месеци у зимском семестру наредне академске године (септембар 2016 – јануар 2017.)

Потребна документа за пријаву:
 

Напомене:

1) У оквиру уговора о сарадњи са Техничким универзитетом Виљнус доступне су следеће области студија:
 • Building and civil Engineering
 • Environment
 
2) Академску понуду и листу доступних предмета за стране студенте можете видети ОВДЕ.
 
 • Студенти могу бирати предмете са различитих факултета, уколико то одговара студијском програму на матичном факултету.
 • Детаље о студијским програмима можете видети ОВДЕ
 • Уколико имате додатних питања о програму и предметима, или намеравате да искористите мобилност за рад на завршном раду/пројекту, молимо, контактирајте координатора датог програма: контакти су доступни ОВДЕ.
 
3) Академски календар:
 
 • Зимски семестар почиње 01.09. 2016. и завршава се 23.12.2016.
 • Испитни рок: 02-20. јануар 2017.
 • Обавезна оријентација за све стране студенте: 29-31. август 2016.

4) Након пријаве на интерном конкурсу и номинације студената од стране матичног универзитета, сви номиновани студенти ће проћи процес пријаве на Техничком универзитету Виљнус.

I Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму.
 
II Предлог уговора о учењу подразумева предмете које студент жели да похађа током размене. У овој фази пријаве, довољно је попунити прву страну (до дела: During the Mobility), односно, навести предмете које намеравате да слушате током размене. Приликом одабира предмета потребно је да се студенти консултују са Еразмус+ координатором на свом факултету, а препорука је и да се консултују  и са предметним наставницима.
 
Након номинације и процеса пријаве на Техничком универзитету Виљнус, уговор о учењу ће бити потписан од стране оба универзитета и студента.
 
III По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију студената, наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и доставља листу  номинованих кандидата Техничком универзитету Виљнус.  Сви номиновани кандидати ће путем е-поште добити смернице и информације о даљем поступку пријаве од Техничког универзитета Виљнус.
 
IV Технички универзитет Виљнус одлучује о финалној селекцији кандидата у складу са одобреним бројем стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.
 
V Информације о стипендији и студијском боравку: 
 
 • Месечна стипендија у износу од 750 евра (за покривање трошкова живота)
 • Покривени путни трошкови (до износа од 275 евра)
 • Могућност смештаја у студентском дому
 • Додељен ментор који помаже и прати рад студента током мобилности

ПРИЈАВА:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@kg.ac.rs, поштом или их донети лично у Ректорат (2. спрат) радним данима од 08:00 до 16:00 часова. 
 
Адреса: Универзитет у Крагујевцу 
Јована Цвијића бб.
34 000 Крагујевац
 
Напомена за слање поштом: Пријава за Еразмус+ мобилност
 
РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВЕ: 25. април 2016.
 
 
Уколико имате питања, можете нас контактирати 
путем електронске поште или телефона:
Контакт телефон: 034 300 425
Е-пошта: erasmus@kg.ac.rs