ЕРАЗМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ СТУДЕНАТА ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ 

НА САПИЈЕНЦА УНИВЕРЗИТЕТУ У РИМУ (Италија)

 

На конкурс се могу пријавити студенти факултета Универзитета у Крагујевцу (основне/интегрисане, мастер и докторске академске студије)

НА КОНКУРС СЕ МОЖЕТЕ ПРИЈАВИТИ ДО 27. НОВЕМБРА 2015. до 14 часова

Потребна документа за пријаву:

  1. Пријавни формулар 
  2. Предлог плана студија (за студенте основних и мастер академских студија) односно, предлог плана студија и/или истраживања за студенте докторских студија
  3. Листа положених испита и превод на енглески језик*
  4. Копија дипломе (за студенте који се пријављују за размену на нивоу мастер/докторских студија) и превод на енглески језик*
  5. Потврда/сертификат о познавању енглеског/италијанског језика (мин. Б1 ниво)

* У овој фази пријаве није потребан званичан превод докумената оверен од стране судског тумача.

** Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању страног језика, можете доставити језичку препоруку са факултета (од вашег професора енглеског/италијанског језика).

 Академска понуда Сапијенца Универзитета:

Сва документа можете послати електронски на erasmus@kg.ac.rs, поштом или их донети лично:

Универзитет у Крагујевцу, Јована Цвијића бб, Крагујевац

Зграда Ректората, 2. спрат

Центар за развој каријере и саветовање студената

Радним данима од 08:00 до 16:00 часова.

 

Напомене: 

1.)Предлог плана студија (у овој фази пријаве кандидат наводи листу предмета/курсева које намерава да похађа у периоду мобилности - летњи семестар академске 2015/2016. а који ће касније, уколико је кандидат одабран, чинити полазну тачку за израду Уговора о учењу /Erasmus+ Learning Agreement.  

За сва додатна питања и консултације у вези са израдом Плана студија/уговора о учењу потребно је да се обратите Еразмус+ координатору на Вашем факултету.

Овде можете видети контакт листу Еразмус+ координатора на факултетима Универзитета у Крагујевцу.

 I По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу и Еразмус + координатори са одговарајућег факултета извршиће проверу подобности пријава (испуњеност услова у складу са Еразмус + програмом, валидност поднетих докумената) и академску процену свих пријављених кандидата. Кандидати чије пријаве прођу техничку проверу и евалуацију биће позвани на интервју на енглеском језику, након чега ће комплетне кандидатуре бити достављене Сапијенца Универзитету као номинације за стипендирану мобилност.

II Сапијенца Универзитет одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу. 

III Реализација мобилности одабраних кандидата се очекује у летњем семестру ове школске године (од фебруара 2016.) 

 

Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената.   Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет

Центар за развој каријере и саветовање студената

Универзитета у Крагујевцу

Јована Цвијића бб

34 000 Крагујевац

Зграда Ректората, 2. спрат

Контакт телефон: 034 300 425

Радно време: ПОН-ПЕТ од 08:00 до 16:00