Светска Ernst Mach стипендија за студије у Аустрији

Област: природне науке, техничке науке, медицина, право и економија, друштвене науке и студије уметности

Ниво студија: Постдипломске и постдокторске студије

Стипендија за семестар и/или стипендија за годину дана студија на универзитетима, техничким универзотетима, на којима су студентски трошкови у највећем делу подржани од стране  BMWF.Трајање стипендије: 1 – 9 месеци

Месечна рата стипендије за студенте постипломских студија износи 940 еура, а за дипломиране преко 30 година – 1040 еура. Осигурање у случају несреће и здравствено осигурање, смештај (у студентском дому или стану, месечни трошкови 220 – 470 еура, зависно од комфора), као и 18 еура месечно за плаћање административне таксе, плаћа стипендиста од стипендије. Стипендисти су ослобођени плаћања школарине. Стипендисти из не-европских земаља у развоју ће примити накнаду за трошкове путовања у вредности од највише 730 еура.

Пријаве икључиво онлине на:www.scholarships.at

За стипендију могу аплицирати: постдипломци и студенти постдокторских студија са универзитета изван Аустрије,  који желе да наставе истраживања  у Аустрији са циљем академске каријере и њиховог степена, после 30. септембра 2011. године, студенти постдокторских студија који раде као предавачи на универзитету изван Аустрије, који ће спровести програм докторских студија и који ће морати демонстрирати свој посао на универзитету. Максимум година: 35 (рођени на или после 01. октобра 1977). Добро познавање немачког језика у области којом се баве. За пројекте који се бити спроведени на енглеском језику, добро познавње енглеског језика у свакој тематској области.

Рок за пријаву: сваке године 01.март

Више о програму и условима конкурса видети на: www.stima.scholarships.at