Позив за пријаву: EURIAS програм стипендија 2014/2015.

The European Institutes for Advanced Study (EURIAS), програм мобилности интернационалних истраживача, нуди 39 (20 јуниор и 19 сениор) интернационалних програма стипендија у области друштвено-хуманистичких наука.

Стипендија омогућава програм боравка у трајању од 10 месеци за интернационалне истраживаче у некој од 16 институција чланица(Берлин, Болоња, Брисел, Будимпешта, Кембриџ, Делменхорст, Фрајбург, Хелсинки, Јерусалим, Лион, Марсеј, Париз, Уппсала, Беч, Вассенаар, Цирих). Интернационална стипендија покрива трошкове живота у вредности од 26 000 еура за јуниоре, односно 38 000 еура за стипендисте сениоре, трошкове смештаја, основно социјално осигурање, трошкове пута у једном правцу и истраживачки буџет.

За ову стипендију могу аплицирати интернационални студенти. У време пријаве истраживачи морају имати диплому докторских студија и две године пуног радног истраживачког искуства након дипломе (изузетак су стипендисти у области права који могу да се пријаве на конкурс са мастер дипломом и 6 година година пуног радног истраживачког искуства после дипломе). Програм је отворен за све дисциплине у друштвено-хуманистичких  наука, а такође су добродошле пријаве кандидата у области уметности и природних наука, чији истраживачки пројекти не захтевају интензиван лабораторијски рад и који сарађују са друштвеним и социјалним наукама.

Пријава за ову стипендију врши се online.

Рок за пријаву: 05. 07. 2013.

Више информација о програму и начину пријаве видети на:

www.2014-2015.eurias-fp.eu