ФОТО КОНКУРС ПЛАВО-ЗЕЛЕНИ СВЕТ 2014.

Сви љубитељи фотографије и природе имају прилику да освоје вредне награде на конкурсу за најбољу аматерску фотографију природе "Плаво-зелени свет". 

Конкурс је отворен до 25. августа 2014. године, након чега ће бити организована додела награда, као и изложбе у Београду и Новом Саду.
 
Конкурс организује Центар за унапређење животне средине у сарадњи са Теленор фондацијом и уз подршку Града Београда – Секретаријата за заштиту животне средине. Циљ конкурса је промоција природних богатстава и буђење свести грађана о значају очувања природе у Београду и Србији.
 
Аутори могу да конкуришу са највише 3 фотографије, величине до 2 мегабајта, које могу да пошаљу путем интернета, кроз образац на страници www.бгмап.рс/конкурс. Једина дозвољена обрада јесу корекција боја и оштрине, док ће фотографије са другим интервенцијама бити изузете из конкурса. 
 
Аутори најбољих радова биће награђени у следећим категоријама:
I НАГРАДА - робна награда (мобилни телефон/таблет Леново) у вредности од 200 евра
II НАГРАДА - робна награда (мобилни телефон/таблет Леново) у вредности од 150 евра 
НАГРАДА ПУБЛИКЕ - робна награда (мобилни телефон/таблет Леново) у вредности од 150 евра 
 
Стручни жири одабраће две најбоље фотографије пристигле на конкурс, бира се и најбоља фотографија по избору публике (до 10. септембра), након чега ће бити објављена имена победника и учесника овогодишње изложбе.
 
Најбољих 14 фотографија биће представљено на изложби “Плаво зелени свет” у УК Пароброд од 16. до 18. септембра 2014, када ће бити организована и церемонија доделе награда. Током пролећа идуће године, изложба ће бити представљена грађанима Београда и Новог Сада на некој од најпрометнијих градских локација.
 
Више о програму и начину пријаве видети овде.