Generation Unlimited омладински изазов

 

Отворен је позив за програм Generation Unlimited који у Србији подржавају УНИЦЕФ и УНДП, а реализује га Разливалиште уз подршку Савеза извиђача Србије. Generation Unlimited окупља младе (14-24 година) који у својој заједници желе да реше проблеме који се тичу образовања, запошљивости и грађанског активизма. У ту сврху, младима пружа менторску и финансијску подршку да кроз design thinking процес развију своје друштвено одговорне пројекте. Програм посебно жели да оснажи младе из рањивих група.  

Gen U омладински изазов се поред Србије дешава у 40 земаља широм света. Циљ ове иницијативе је да оснажи младе да стварају решења за изазове у свом окружењу и да на тај начин унапређују своје вештине, лакше прелазе пут од образовања до запослења и постају друштвено активни. 
 
Рок за слање пријаве је 10. фебруар 2020.
 
Након селекције пријава, најуспешнији кандидати ће учествовати у тродневној дизајн радионици која ће се одржати од 27. до 29. фебруара 2020. Након радионице, биће изабрано 5 најперспективнијих тимова са највећим потенцијалом да позитивно утичу на животе младих у наведеним областима. Они ће добити до 1000 долара и тромесечну менторску подршку да своје пројекте спроведу у дело.
На лето 2020. године најпреспективнији тимови из сваке земље такмичиће се у глобалном Generation Unlimited такмичењу у оквиру ког ће њих 8 примити до 20000 долара инвестиције као и прилагођен менторски програм како би даље развили и проширили своје пројекте.
 
Пријавни формулар налази се на овом линку
Одговори на додатна питања налазе се на овом линку.