Истраживачке стипендије

 

Canon Foundation in Europe

 

Фондација годишње додељује до 15 стипендија висококвалификованим европским и јапанским истраживачима. Европски истраживачи реализују своје истраживање у Јапану, а јапански у Европи.

  • Истраживачка стипендија се додељује за период од најмање 3 месеца до максималних 12 месеци, а заинтересовани кандидати имају слободу да сами бирају жељену институцију- домаћина у Јапану/Европи;
  • Програм подржава сва поља истраживања. Не постоје ограничења и кандидати не морају бити тренутно уписани или запослени у тренутку подношења захтева. Обавезан услов су завршене студије најмање на нивоу мастер студија и то у протеклих 10 година;
  • Могу аплицирати кандидати из свих земаља Европе, укључујући Израел, Турску, балканске и балтичке земље. Једини услов је да кандидат има трајно држављанство у својој земљи.

Годишњи рок за пријаву је 15. септембар.

Разматрање пријава траје неколико месеци, а кандидати ће бити информисани о коначној одлуци Комисије за селекцију до краја децембра исте године, што значи да је најранији могући термин за почетак истраживачког боравка јануар наредне године.

Финансијска подршка коју истраживачи – сарадници добијају  креће се од 22.500 евра до 27.500 евра годишње и пропорционално за различите периоде. Фондација даје предност кандидатима који планирају путовати у Европу или Јапан, уместо да продуже тренутни боравак.

Пријављивање се врши електронским путем, преко овог пријавног формулара. Након регистрације, бићете упућени на пријаву.

На овом линку можете видети листу потребне документације за пријаву.

 

Извор: Canon Foundation in Europe