Истраживање и билатерална научна сарадња Француско-српски програм Павле Савић 2020-2021.

Радите као истраживач у Француској или у Србији
и желите да развијете сарадњу између ваших научних тимова?
Конкуришите за заједнички пројекат у оквиру програма
“Павле Савић, партнерства Hubert Curien“!

У периоду од 2003. године до данас, више од 130 истраживачких пројеката добило је подршку и користило финансијску помоћ Павле Савић програма.

Циљ овог двогодишњег програма је да у обе земље развије научну и техничку сарадњу на високом нивоу са посебним нагласком на успостављање нових партнерстава као и укључивање младих истраживача у пројекте. Носилац овог програма у Србији је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, док га у Француској спроводе Министарство за Европу и спољне послове и Министарство високог образовања, истраживања и иновација, у сарадњи са Француским институтом у Србији.

Све научне области, рачунајући и хуманистичке и друштвене науке, обухваћене су овим програмом. Финансирање се искључиво односи на покривање трошкова везаних за мобилност истраживача ангажовних на заједничком пројекту.

Програм Павле Савић 2020- 2021. од свог почетка игра важну улогу у развијању научних партенрстава на вишем нивоу, нарочито у оквиру пројеката које финансира Европска унија. Исто тако, омогућава едукацију младих стручњака и објављивање заједничких публикација.

Крајњи рок за подношење кандидатура: 3. јун 2019. године

Резултати конкурса биће објављени у децембру 2019. године а почетак пројекта је предвиђен за јануар 2020. године.

За више информација о програму можете контактирати Француски институт у Србији путем мејла vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Екипе из Србије могу конкурисати путем апликације која се налази на ЛИНКУ док екипе из Француске могу послати своју пријаву путем ЛИНКА