Јавни позив за реализацију програма подстицања запошљавања младих Моја прва плата

Програм Владе Републике Србије Моја прва плата спроводи Национална служба за запошљавање, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Канцеларије за ИТ и електронску управу и Привредне коморе Србије.

Послодавци који су заинтересовани за учешће у Програму објављују конкретне радне позиције (са описом послова на српском језику) на којима ће се млади оспособљавати за самосталан рад по утврђеном програму који одобрава Национална служба за запошљавање, уз ментора који врши надзор и пружа подршку.

Програм се спроводи код послодаваца у приватном или јавном сектору, који се пријаве на Јавни позив Националне службе за запошљавање, у складу са Уредбом о Програму подстицања запошљавања младих Моја прва плата. Позив је отворен за све привредне субјекте који послују на територији Републике Србије (предузетнике, микро, мала, средња и велика правна лица ).

Младима са завршеним високим образовањем месечна накнада износи 24.000,00 динара. Средства ће бити исплаћивана директно лицима на оспособљавању, преко Националне службе за запошљавање. Поред износа који исплаћује држава, послодавци могу да исплате и додатна средства.

Оспособљавање за рад траје девет месеци.

Програм ће омогућити да се 10.000 младих људи у Србији са средњим и високим образовањем, до навршених 30 година живота, без радног искуства, оспособи за самосталан рад на конкретним пословима.

Уколико сте млађи од 30 година, имате стечено средње или високо образовање и уколико сте без радног искуства ‒ Програм Моја прва плата је идеална шанса за вас!

Пријаве трају од 8. октобра до 8. новембра 2020. године.

Програм Моја прва плата има за циљ да се подстакне запошљавање младих и пружи подршка привреди у решавању проблема с недостатком кадрова.

Пријављивање се врши путем овог линка.

Више информација о програму можете пронаћи овде и овде.