Конференција Београдски модел Европске уније – БЕУМ 2016.

Београдски модел Европске уније је студентски пројекат који окупља младе из читавог света који желе да се баве актуелним интернационалним питањима и да раде заједно на њиховом решавању.

Конференција ће се одржати од 26. до 30. октобра 2016. године у године у Народној скупштини Републике Србије у Београду.

Тема овогодишње конференције: Европа у кризи
 
Мото овогодишње конференције: Нека се чује твој глас
 
За учешће на конференцији се могу пријавити студенти или дипломци (који су скоро стекли диплому) старости од 18 до 30 година.
 
Конференција ће бити организована кроз радионице и панел дискусије које ће младима дати могућност да изнесу своје мишљење и покушају да промене тренутно стање у коме се Европа налази.
 
На конференцији ће бити симулиран рад Европског суда правде, Европског парламента, Европског савета и Савета Европе.
 
Заинтересовани кандидати ће приликом пријаве моћи да одаберу једну од следећих улога: посланици у Европском парламенту, министри у Савету ЕУ, шефови држава и влада у Европском савету, судије, лобисти и новинари.
 
Рок за пријаву: 15. октобар 2016. године
 
Пријава се одвија на адреси: пријава 
 
Пријаве ће бити разматране одмах по пријему. 
 
Напомена: Студенти заинтересовани за учешће у овом програму плаћају котизацију у износу од 6900 динара на конто трошкова учешћа на конференцији (покривени трошкови оброка током сесија, конференцијског материјала, културних догађаја и сертификата).
 
Заинтересовани кандидати сами сносе трошкове пута и смештаја.
 
Више информација о програму и начину пријаве можете видети овде.
 
Извор: najstudent