Конкурс LabCitoyen 2016.

Програм LabCitoyen сваке године окупља младе франкофоне особе из читавог света око тема везаних за људска права и цивилно друштво, користећи француски језик као средство за дебату и акцију. 

Тема овогодишњег LabCitoyen програма је "Људска права, здравље и животна средина".
 
За овај програм могу конкурисати држављани Републике Србије старости између 20 и 26 година, који добро владају француским језиком (захтевани ниво знања: минимум Б1) и који су друштвено ангажовани или заинтересовани за питања здравља и људских права.
 
Сваки кандидат треба да напише чланак на француском језику (максимално две странице текста) којим ће представити једну или више иницијатива/акција са којима је упознат, или за које мисли да могу да побољшају здравствено стање појединаца кроз: промовисање здраве исхране, бављење спортом и/или превенцију санитарних ризика везаних за животну средину (загађење ваздуха, воде, земљишта).
 
Критеријуми селекције:
 
  • квалитет и оригиналност предложених активности;
  • колико су предложене иницијативе реалистичне у контексту Србије;
  • грађанску димензију предложених иницијатива.

Рок за пријаву: 04. април 2016. године
 
Чланак треба послати заједно са биографијом кандидата (CV) гђи Лор Таријел на мејл laure.tariel@institutfrancais.rs.
 
Одабрани кандидат ће боравити у Паризу од  3. до 11. јула 2016. године, у организацији Француског института (који преузима трошкове повратне авионске карте од Београда до Париза, трошкове смештаја, исхране и обуке).
 
Више информација о програму и начину пријаве можете видети овде
 
Извор: najstudent