Конкурс за 9. Међународни фестивал зелене културе

Центар за унапређење животне средине и Дом омладине Београда су отворили конкурс за такмичарске филмове који ће бити приказани на 9. Међународном фестивалу зелене културе „Green Fest“  који ће бити одржан од 13. до 16. новембра 2018. у београдском Дому омладине.

На конкурс, који је међународног карактера, могу се пријавити филмови о животној средини, екологији, природи, као и иновацијама и технологијама које доприносе смањену човековог утицаја на Планету. У разматрање ће бити узети филмови произведени након 1. јануара 2016. године, и чије трајање не прелази 60 минута. Потребна документација за пријаву се може пронаћи на званичној страници фестивала ОВДЕ

Рок за пријаву на конкурс је 19. август 2018. године, док ће списак филмова који су ушли у селекцију за приказивање бити објављен до 01. октобра 2018.
 
Филмови ће бити награђени у укупно 6 категорија: Најбољи српски филм, Најбољи филм о природи, Најбољи анимирани филм, Најбољи кратки филм, Најбољи филм до 1 минута, Најбољи омладински филм (до 30 година).
 
Међународни фестивал зелене културе „GREEN FEST“ је највећа "зелена" манифестација у региону југоисточне Европе која се одржава сваке године. Током претходних осам година, на конкурсе за такмичарске филмове је стигло преко 4500 филмова са свих континената, одржано преко 160 радионица за ученике основних и средњих школа и студенте, представљено преко 140 излагача и уметника, са укупном посетом од преко 65 000 грађана.