Конкурс за финансирање омладинских волонтерских пројеката

Ресурс центар за Шумадијски и Поморавски округ, Удружење грађана за социјални развој "Сунце" у сарадњи са Удружењем за друштвени развој младих "Интерактив", Градом Крагујевцем, КЗМ Деспотовац, Општином Кнић и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН расписује

 
КОНКУРС
 
за финансирање
ОМЛАДИНСКИХ ВОЛОНТЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА
У ЦИЉУ ПОДСТИЦАЊА АКТИВИЗМА И ВОЛОНТИРАЊА МЛАДИХ
 
 
Ако сте креативни, храбри, хумани, ако желите да омогућите квалитетнији живот вршњацима, младима али и другим суграђанима у својој локалној заједници и имате између 15 и 30 година, учествујте у програму МЛАДИ СУ ЗАКОН који се реализује осму годину заредом у циљу подстицања активизма и волонтирања младих широм Србије!
 
ТЕМЕ КОНКУРСА:
 
Конкурс је намењен креативним младим људима који кроз активно учешће младих и волонтерско ангажовање желе да у својој локалној средини, и то да:
 
  • Учествујете у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време или других простора од јавног интереса и/или организујете активности за локалну заједницу, а нарочито за младе у тим просторима.
  • Учествујете у акцијама заштите животне средине (нпр. кампање за скретање пажње на уочени проблем, промотивне акције чишћења и уређења јавних површина, едукације о заштити животне средине…).
  • Промовишете међугенерацијску сарадњу (активности које организујете могу да укључе и млађе, односно старије од вас, нпр. радионице са предшколцима…). 
  • Промовишете разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све младе (нека ваше активности буду отворене за све, укључите младе из различитих мањинских и етничких група, младе са тешкоћама у развоју…). 
  • Промовишете здраве и безбедне стилове живота (нпр. активности у природи, кампање о репродуктивном здрављу, о безбедности на интернету, едукативне радионице о превенцији вршњачког насиља и слично…).
  • Организујете ИКТ едукацију (ИКТ - информационе и комуникационе технологије тј. активности усмерене ка вашим вршњацима, старијима…)
  • Промовишете солидарност и хуманост (према социјално угроженим групама, особама са инвалидитетом, мигрантима и другим угроженим групама).
 
На конкурс се могу пријавити: удружења младих  и неформалне омладинске групе састављене од најмање пет чланова, као што су ђачки или студентски парламенти, разне омладинске секције и друге групе младих са територије Шумадијског и Поморавског округа.
Неформалне омладинске групе морају имати минимум једну пунолетну особу.
 
Предложени омладински волонтерски пројекти би требало да буду спроведени у периоду од 12. августа до 31. октобра 2017. године. 
 
Вредност једног омладинског волонтерског пројекта може износити између 30.000,00 и 100.000,00 динара.
 
KAKO ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ?
 
Пошаљите попуњен образац (молимо, преузмите форму) за писање предлога идеје омладинског волонтерског пројекта до 18. јула 2017. године на еmail: ugsunce@gmail.com, или поштом на следећу адресу: Луја Пастера 17, Крагујевац, са назнаком: „МЛАДИ СУ ЗАКОН – пријава на конкурс“.
 
Уколико ваш предлог пројектне идеје прође административну проверу и буде позитивно оцењен од стране Комисије, улазите у наредну фазу која подразумева развијање пројектне идеје у коначан предлог омладинског волонтерског пројекта. Ту вам ресурс центар помаже тако што ће вам пружити менторску подршку да унапредите пројектну идеју и развијете коначан предлог пројекта који шаљете ресурс центру најкасније до 09. августа 2017. године. 
 
Преузмите текст Конкурса ОВДЕ