Kонкурс за избор најбољих студентских радова о ЕУ

Министарство за европске интеграције расписало je наградни конкурс за избор три најбоља студентска рада о о ЕУ и европској интеграцији Србије. 

Циљ овог наградног конкурса је да укључи младе академске грађане у отворену аргументовану дебату о битним аспектима приступног процеса и чланства Републике Србије у Европској унији.
 
Конкурс је отворен за студенте основних и мастер академских студија свих универзитета у Републици Србији, а радови би требало да одговоре на једно од следећих пет питања:
  1. Постигнућа Конференције о будућности Европе o очекивањима младих;
  2. Нови изазови преломних геополитичких превирања и енергетске кризе за трансформацију Европске уније ка климатској неутралности;
  3. Значај подизањa свести грађана Србије за примену Зелене агенде за Западни Балкан;
  4. Могући утицаји идеја о Европској политичкој заједници и Европској геополитичкој заједници на политику проширења Европске уније;
  5. Начело солидарности права ЕУ на испиту криза 21. века.

Комисија састављена од професора Универзитета у Београду процењиваће квалитет пристиглих радова, а за ауторе три најбоља предвиђени су хонорари у износу од 85.000, 55.000 и 35.000 динара. Поред три најбоље рангирана, Министарство ће у електронском зборнику студентских радова објавити и остале радове који испуне критеријуме.

Рок за слање радова је 10. октобар 2022. године.
 
Рок за достављање радова је продужен до 1. новембра 2022. године. 
 
Више информација у вези са овим конкурсом можете наћи овде
 
 CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80