Конкурс за избор омладинских делегата Србије у Уједињеним нацијама

Удружење за Уједињене нације Србије од 2017. године организује пројекат Омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама, који обухвата избор два омладинска делегата у Уједињеним нацијама и њихов активан рад током мандата од једне године. 

Изабрани млади представници Републике Србије на заседањима у УН у које су укључени млади обављаће улогу на волонтерској основи, а у службеним контактима заступаће интересе Србије у УН и представљаће потребе младих у Србији. Статус младих делегата биће у нивоу саветника за питања младих, а платформу ће припремати у консултацијама са субјектима омладинске политике и у дијалогу са вршњацима широм земље, кроз учешће на различитим догађајима.
 
На конкурс се могу пријавити млади од 19 до 27 година, који су држављани Републике Србије, имају активно знање енглеског језика, добро познавање омладинске политике у Србији, познавање система Уједињених нација, претходно искуство у омладинском активизму, остварен успех у образовању и ваннаставним активностима, као и друга достигнућа значајна за програм омладинских делегата у УН.
 
Пријављивање на јавни конкурс је до 15. јула 2021. године
 
Процес одабира омладинских делегата састојаће се из 3 фазе: јавни конкурс, тестирање најбоље рангираних на основу апликација и интервјуи за најуспешније кандидате након тестирања. Процес избора Омладинских делегата је врло транспарентан, јер је у све три фазе укључено више од 20 младих и представника институција.
 
Више информација можете видети овде