Конкурс за мастер и докторске академске студије на Централноевропском универзитету у Бечу

Централноевропски универзитет (ЦЕУ) у Бечу расписао је Конкурс за упис на мастер и докторске студије са стипендијом за школску 2019/2020. годину

Рок за пријаву је 31. јануар 2019. године.

За велики број примљених студената постоје различите стипендије, а проценат студената који су у претходној школској години добили неки вид финансијске подршке је преко 85%. 

Како конкурисати?

Уколико сте заинтересовани за студије на ЦЕУ, треба да попуните упитник који се налази на ЛИНКУ

Како бисте конкурисали на неки од ЦЕУ програма, потребно је доставити:

  • Уверење о претходно завршеним основним академским студијама тј. мастер академским студијама уколико конкуришу на неки од програма на докторским академским студијама. 
  • Доказ о положеном тесту енглеског;
  • Попуњену онлајн пријаву
  • Два писма препоруке; 
  • Биографија и додатна документа у зависности од тога за који департман се конкурише. 

Документацију треба послати најкасније до 31. јануара 2019. године. Више о овој теми можете пронаћи на следећем линку. За одређене ЦЕУ мастер програме није обезбеђена финансијска помоћ, као што су: мастер програм глобалних економских односа, пословне аналитике, мастер програм у финансијама и мастер програм за управљање технологијама и иновацијама. 

Више о процесу пријаве, доступним програмима и стипендијама 
можете сазнати у Београдској отвореној школи
(Масарикова 5/16)
где можете заказати индивидуалне консултације
слањем поруке на имејл адресу akademsko.savetovanje@bos.rs
или позивом на број 011 30 61 577.

Централноевропски универзитет у Бечу је од свог оснивања 1991. године до данас стекао репутацију престижног европског и светског универзитета који негује мултинационално и мултикултурално окружење. У 2017. години ЦЕУ је заузео 39. место на ранг листи најбољих светских високошколских институција (Times Higher Education Best Young University Rankings). Интердисциплинарни приступ као метод учења и истраживања има централно место на овом универзитету управо зато што поспешује критичко размишљање и дебату међу студентима и њиховим професорима. Однос студената и професора је 8:1, што значи да студенти могу да остваре добар контакт са професорима и сарађују са њима у току школске године.

Универзитет је акредитован у Сједињеним Америчким Државама и у Мађарској и нуди  чак 49 мултидисциплинарних програма, на 15 департмана за мастер и докторске студије. На ЦЕУ-у постоји и 20 истраживачких центара. Обзиром на то да су области изучавања на овом Универзитету углавном у домену друштвено-хуманистичких наука, студенти могу да се пријаве за неки од програма на департману за политичке науке, међународне односе, економију, права, студије рода, национализма и бројне друге, а на ЦЕУ-у постоји и две школе Пословна школа (CEU Business School) и Школа јавних политика (School of Public Policy). За више информација у вези са доступним програмима и департманима можете погледати овде.