Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу већ 8 година (почев од академске 2011/2012. године) реализује програм  Пракса за младе филологе.

Програм је, са једне стране, намењен младим филолозима - студентима завршних година мастер академских студија и дипломцима са завршеним мастер студијама са Одсека за филологију Филолошко-уметничког факултета, којима пружа прилику да, као предавачи на курсу језика, стекну практична знања потребна за рад у настави, док истовремено, студентима завршних година (основних академских, интегрисаних академских, мастер академских и струковних студија и 1. године докторских студија) са факултета Универзитета у Крагујевцу, пружа прилику да похађају бесплатан курс језика и на тај начин усавршавају језичке вештине неопходне за даљи академски развој или усавршавање у иностранству.  
 
На конкурс се могу пријавити:
 
  • студенти мастер академских студија Енглеског језика и књижевности;
  • дипломирани студенти са завршеним мастер академским студија Енглеског језика и књижевности (који су диплому стекли у последњих годину дана);
  • студенти докторских академских студија. 

Документација за пријаву:

  • Биографија (предлог: Europass формат);
  • Мотивационо писмо;
  • Потврда са факултета о редовном студирању (за студенте мастер и докторских студија);
  • Уверење о дипломирању са основних студија (за студенте мастер студија), односно уверење о дипломирању са мастер академских студија (за мастер филологе и студенте докторских студија);
  • Препорука професора.

 Напомена:

У мотивационом писму обавезно  написати предлог организовања наставе, литературу коју бисте користили, као и предлог начина на који бисте припремили улазни и завршни тест за учеснике на курсу.
 
Настава на курсу ће се одвијати у Ректорату Универзитета у Крагујевцу, два пута недељно, у поподневним терминима. Полазници курса биће студенти завршних година основних, интегрисаних и мастер академских студија, студенти завршних година струковних студија,  као и студенти прве године докторских академских студија са факултета Универзитета у Крагујевцу.
 
Рок за пријаву: 28. октобар 2019. године, до 12.00 сати
 
Пријаву на конкурс за предавача можете послати електронским путем на адресу: razvojkarijere@kg.ac.rs  (са назнаком: Пријава за предавача на курсу енглеског језика) или донети лично у просторије Центра (2. спрат зграда Ректората Универзитета у Крагујевцу, између Правног и Економског факултета)
 
Сви пријављени кандидати биће позвани на интервју. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.
 
Уколико имате додатних питања, можете нам писати на адресу razvojkarijere@kg.ac.rs или нас контактирати путем телефона (034) 300-425.