КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАНУ МЕЂУНАРОДНУ КРЕДИТНУ МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА У СВРХУ УЧЕЊА У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

 Еразмус+ пројекти мобилности у области високог образовања

Размена студената са Јиаотонг Универзитетом у Пекингу: КА107 2019 - 1. позив

 

У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за стипендирану мобилност студената у сврху учења (истраживања) у оквиру Еразмус+ програма.

На конкурс се могу пријавити студенти докторских академских студија са Факултета техничких наука у Чачку.

Доступна студијска област: 061 - Information and Communication Technologies (ICTs)

 

ЛИСТА ПОТРЕБНИХ ДОКУМЕНАТА ЗА ПРИЈАВУ

 

РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА: 22. новембар 2020. године

 

Важне напомене:

  1. Студентска размена у сврху учења (истраживања) реализоваће се у летњем семестру академске 2020/21. године.
  2. Мобилност студената докторских студија Факултета техничких наука у Чачку биће истраживачког карактера и реализоваће се у Школи за софтверско инжењерство Јиаотонг Универзитета у Пекингу. Више о Универзитету погледајте ОВДЕ.
  3. Приликом припреме уговора о учењу студент ће у табели А (Study Programme at the Receiving Institution), уместо назива предмета уписати Research for writing PhD thesis. Поред Уговора о учењу студент је у обавези да достави и предлог плана истраживања који је потписан од стране ментора са матичне институције.
  4. Студент је у обавези да пронађе и адекватног ментора на Јиатонг Универзитету у Пекингу. У ту сврху неопходно је контактирати њиховог Институционалног координатора:

YANG Xu

International Affairs Center

Tel: +86 10 5168 7122

Email: yang.xu@bjtu.edu.cn

  1. Контакт подаци Еразмус+ координатора на Факултету техничких наука у Чачку доступни су на сајту Универзитета.
  2. Мобилност кандидата биће реализована на енглеском језику. Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму.
  3. По завршетку Конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за реализацију програма мобилности студената Универзитета у Крагујевцу врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за евалуацију и селекцију студената, наставног и ненаставног кадра Универзитета у Крагујевцу за мобилност у оквиру Еразмус+ програма и прави коначну ранг листу пријављених кандидата. Ранг листа се у виду номинације доставља партнерској институцији која доноси коначну одлуку о селекцији кандидата. Селектовани кандидати ће путем е-поште добити смернице и информације о даљим корацима који се тичу реализације размене.
  4. Пријаве које нису достављене до наведеног рока и/или су непотпуне неће бити узете у разматрање.

Информације о стипендији и студијском боравку и додатне напомене

 

 

Месечни износ стипендије

Путни трошкови

700  ЕУР

820 ЕУР


 

 

  • Здравствено осигурање: Трошак обавезног здравственог осигурања у току трајања мобилности није покривен стипендијом у оквиру програма Еразмус+ КА107. Селектовани кандидати су у обавези да самостално обезбеде одговарајуће здравствено осигурање.
  • Путни трошковиСелектовани студенти имају право на финансијску подршку за трошкове путовања који се обрачунавају путем даљинара и подразумева трошкове повратног пута.
  • Уколико је селектовани кандидат студент са инвалидитетом, студент може остварити право на рефундацију прихватљивих стварних трошкова насталих током периода мобилности, и то подношењем додатне документације. Више информација погледајте ОВДЕ.
  • Jезичка подршка (Online Linguistic support - OLS): OLS је портал за тестирање језичких способности селектованих студената за Еразмус+ мобилност у сврху студирања или стручне праксе на партнерским универзитетима из програмских земаља и за похађање курса језика током периода мобилности. Више о ОЛС-у можете видети овде.

 

Конкурс за пријаву студената за мобилност у сврху учења

29. октобар – 22. новембар 2020.

 

Пријавну документацију можете послати електронским путем на erasmus.outgoing@kg.ac.rs

или донети лично у Ректорат радним данима од 09:00 до 15:00 часова

(2. спрат, канцеларија Центра за развој каријере и саветовање студената)

 

Уколико имате питања, можете нас контактирати путем мејла: erasmus.outgoing@kg.ac.rs

Молимо све кандидате да испоштују техничке елементе за достављање пријаве.