Конкурс за студенте Економског факултета - Студијска посета институцијама ЕУ у Бриселу

Делегација Европске уније у Републици Србији у оквиру пројекта осете институцијама и државама-чланицама Европске уније" позива студенте завршне године основних академских студија (студенти четврте године и апсолвенти), као и студенте мастер академских студија акредитованих државних и приватних Економских факултета универзитета у Крагујевцу, Београду, Новом Саду, Нишу и Новом Пазару да се пријаве на

конкурс за петодневну посету институцијама Европске уније у Бриселу током лета 2018. године.

Циљ посете намењене студентима завршних година Економских факултета јесте да се учесници ближе упознају са процесом приступања ЕУ (са нагласком на економске аспекте процеса приступања), политикама ЕУ, помоћи коју пружа ЕУ, те резултатима и приликама које омогућава процес европских интеграција, као и са процесом економских интеграција у Европској унији.

Услови конкурса:

Конкурс је отворен за студенте завршне године основних академских студија (студенти четврте године и апсолвенти), као и за студенте мастер академских студија акредитованих државних и приватних Економских факултета универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Новом Пазару.

  • Приликом пријављивања кандидати треба да доставе:
  • CV – највише до две стране (на српском или енглеском језику) препоручујемо формат CV europass
  • фотокопију страница индекса које садрже оцене на предметима и оверени последњи семестар – просечна оцена током студија мора бити минимум 8.00;
  • попуњен пријавни формулар на енглеском језику који се налази на ЛИНКУ.

Током студијске посете одабрани студенти ће имати прилику да са представницима Европског парламента, Европске комисије и бројним удружењима разговарају о различитим економским темама које се односе на процес европских интеграција Србије и на економске интеграције у Европској унији, али и да се ближе упознају са процесом приступања Србије ЕУ.

Рок за достављање документације је 6. мај 2018. године до поноћи. 
Пријаве пристигле након истека рока неће бити узете у разматрање.

Укупно ће бити одабрано 30 студента, који ће узети учешће у студијској посети институцијама ЕУ у Бриселу. Резултати конкурса ће бити објављени до 15. маја 2018. године, а сви пријављени кандидати који су учествовали на конкурсу ће бити обавештени о исходу конкурса.

Слање пријава:

CV у електронској форми са именом и презименом студента, и контакт подацима, као и фотокопију страница индекса које садрже оцене на предметима и оверени последњи семестар слати на адресу: jelisaveta.jovanovic@bos.rs.

Више о конкурсу и студијској посети можете прочитати на ЛИНКУ