ЛЕТЊА ШКОЛА

 Летња школа "Недеља социјалдемократије 2014", у организацији Фондације Фриедрицх Еберт, биће одржана од 5. до 11. јула 2014. године у Београду. Камп НСД налази се у природи, а полазници и полазнице ће бити смештени у шаторима. Школа ће окупити 60 учесника и учесница из Србије и региона (Хрватска, БиХ, Црна Гора, Македонија). 

Летња школа "НСД 2014" је намењена алумнистима/кињама Фондације Фриедрицх Еберт, али и новим учесницима/цама који/е до сада нису похађали наше програме. Основни циљ школе, која ће бити организована у форми тренинга за тренере, је оспособљавање полазника/ца за преношење знања у својим организацијама. 
 
Неке од тема ове летње школе су: 
  • Социјалдемократија, вредности, перспективе; солидарност, одрживост; климатске промене и регионална сарадња; држава, друштво, реформе, слободно тржиште, образовање; антидискриминационе политике, заштита мањина; 
  • Европска унија, преговори, сарадња, реформе, безбедност; Балкан, регион; 
  • Вештине комуникације и јавног наступа, кампање, организовање у заједници, мапирање проблема, грађанске инцијативе и покрети, координација пројеката, преношење знања.

 Рок за пријаву: 12. јун 2014. 

 Пријављивање се врши попуњавањем пријавног формулара на адреси: formular 
 
Одлука о примљеним кандидатима биће позната најкасније до 20. јуна 2014. 
 
Напомена:  Заинтересовани кандидати плаћају котизацију у висини 1500 динара. Трошкове смештаја, исхране, рада у кампу и половину путних трошкова за учеснике из Србије сносе организатори школе.
 
Учесницима и учесницама који успешно прођу комплетан програм обуке биће додељени сертификати о завршеној школи за тренере/ице, а најуспешнијим полазницима и полазницама Fondacija Friedrich Ebert пружиће могућност ангажмана на политичкој едукацији младих.
 
Више о програму видети овде.
 
Извор: stipendije.rs