Летња школа словенских студија: курсеви чешког језика 2014.

 Летња школа словенских студија нуди курсеве чешког језика, организоване од стране следећих државних универзитета у Чешкој: 

  • Факултета уметности и филозофије Карловог универзитета у Прагу,
  • Института за језик и припремне студије Карловог универзитета, 
  • Факултета уметности и филозофије Масариковог универзитета,  
  • Факултета уметности и филозофије Палачког Универзитета, 
  • Факултета уметности и филозофије Јужне Чешке 
  • Универзитета Западне Чешке

Курсеви ће се одржавати током летњих месеци (у периоду од јула до септембра), трајање курсева је од 2 до 4 недеље (зависно од садржаја курсева одређених појединачним летњим школама).

 
Курсеви су намењени студентима, предавачима, преводиоцима, тумачима и другим стручњацима активним у области чешких/словенских студија.
 
Летње школе омогућавају курсеве језика на различитим нивоима, семинаре чешке књижевности, кулутре и историје, посете театру, музичким и денс перформансима, путовања итд.
 
Министарство образовања, омладине и спорта Републике Чешке, нуди ограничен број стипендија за учешће на овој летњој школи. Стипендија покрива трошкове смештаја и хране, трошкове такси за учешће на курсу и трошкове културних догађаја који су саставни део ове летње школе. Стипендије ће бити додељене кандидатима номинованим од стране државних агенција њихове матичне земље. 
 
Рок за пријаву за ову стипендију: 31. март 2014. (до наведеног рока докумета морају приспети на адресу Министарства образовања, омладине и спорта Републике Чешке)
 
Више о овом програму, појединачним летњим школама, њиховим условима и пријавним формуларима, видети на: summer schools of slavonic studies
 
Извор: najstudent