Mастер програм у области југоисточно-европских студија на Универзитету у Атини за академску 2015/2016. годину

На Универзитету у Атини реализује се програм постдипломских, мастер једногодишњих студија у области југоисточно европских студија на Факулету политичких наука и јавне администрације Универзитета у Атини, на енглеском језику.

Студије су намењене онима који су завршили основне студије у области друштвених наука и нуди мултидисциплинарни приступ специфичностима Југоисточне Европе, како у регионалном контексту, тако и појединачним државама.
 
Укупно трајање предметног мастер програма је 12 календарских месеци и подељено је у два семестра (зимски и летњи).
 
Предвиђено је да за овај програм буде примљено највише 25 студената за школску 2015/16. годину.
 
За овај програм могу се пријављивати студенти који су завршили основне студије у следећим областима: економија, социологија, политичке науке, политичка и друштвена историја и новинарство.

Пријаве се могу поднети до 15. јуна 2015. године.
 
Трошкови школарине износе 2100 евра и постоји могућност плаћања у три рате.
 
Студенти из земаља ЈИЕ (Албаније, БиХ, Хрватске, Црне Горе, Румуније, Србије и Македоније) који нису корисници неке друге стипендије, имају право да аплицирају за ослобађање од плаћања трошкова школарине.
 
За све додатне информације заинтересовани држављани Републике Србије могу контактирати Секретаријат Постдипломског програма у области југоисточно европских студија на Факултету политичких наука и јавне администрације Универзитета у Атини – тел: +30-210-368-8965/6, вебсајт:  www.see.pspa.uoa.gr, е-адреса:postgrad_SEE@pspa.uoa.gr