Међународна летња школа „Трансфер технологије и знања“

Међународна летња школа трансфера технологије и знања намењена је свима који желе да се упознају са процесом и да се баве трансфером технологије са универзитета или истраживачких центара из земаља Дунавског региона (Немачка, Аустрија, Мађарска, Чешка, Словачка, Словенија, Бугарска, Румунија, Хрватска, Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Молдавија, Украјина).

Летња школа трансфера технологије и знања резултат је сарадње Центра за трансфер технологије Универзитета у Београду, Заједничког истраживачког центра европске комисије (European Commision Joint Center) и Завода за интелектуалну својину Републике Србије.
 
Области које ће бити покривене током трајања летње школе су:
  • Трансфер технологије и процена вредности технологије
  • Интелектуална својина и писање патената
  • Маркетинг и преговарање
  • Лиценцирање технологије и spin-out

Међународна летња школа ће се одржати у периоду од 17. до 24. септембра 2014. године у Београду у свечаној сали Ректората Универзитета у Београду као и у сали хотела Queen’s Astoria Design Hotel.

Број полазника је ограничен.

Крајњи рок за пријаву је 25. август 2014. године
 
За пријаву је потребно је доставити CV и мотивационо писмо на енглеском језику, на електронску пошту ctt@rect.bg.ac.rs.
 
Одабрани кандидати ће моћи да присуствују радионицама без плаћања котизације. Биће им обезбеђен ручак, кафе паузе као и два догађаја на којима ће имати прилику да се боље упознају са колегама из земље и иностранства, као и да размене корисна искуства из досадашње праксе.
 
Путни трошкови, трошкови смештаја и дневнице нису покривени од стране организатора догађаја.
 
Сви кандидати ће бити обавештени о резултатима селекције путем електронске поште до 05. септембра 2014. године.
 
Дан отварања летње школе (17. септембар 2014.) је отворен за све заинтересоване особе из Дунавског региона.
 
За све додатне информације или питања можете се обратити Центру за трансфер технологије путем електронске поште ctt@rect.bg.ac.rs или путем телефона 011/32-07-496.