Нови иновативни научни формат за младе истраживаче

Falling Walls Lab Berlin (08. новембар 2014.)

Лаб је платформа за изузетне студенте и истраживаче, привреднике и стручњаке из свих дисциплина који путем ове платформе добијају  прилику да представе свој истраживачки рад, пословни модел, иновативни пројекат или идеју својим колегама и жирију из академске и пословне заједнице.

Falling Walls Labs  се одвија глобално током целе године. Победници сваке међународне лабораторије се квалификују за финале које се одржава сваке године 08. новембра у  Берлину и уско је повезан са годишњом, међународном конференцијом која се одржава 09. новембра. Конференција је прилика да 20 врхунских научника из целог света представе своја тренутна истраживања и резултате одговарајући на питање "Који су следећи зидови који ће пасти?".
 
Три најбоља овогодишња презентера добиће титулу „Falling Walls млади иноватор 2014. године“, као и новчану награду и прилику да своју идеју представе на конфернцији у Берлину 09. новембра 2014. године.
 
Профил кандидата:
  • Изванредни млади таленти и иноватори
  • Студенти мастер, докторских и постдокторских студија, научници, млади професионалци и предузетници
  • Старости до 35 година

Домаћини овогодишњег Falling Walls Lab Berlin су проф. Сузан Топлаиан (светски признати имунотерапеут са Џонс Хопкинс медицинске школе) и биоинжењер проф. Карл Диезрут (са Универзитета Станфорд).

Пријава се одвија електронским путем на адреси: falling-walls lab apply
 
Рок за пријаву: 21. септембар 2014. године
 
Сви учесници добијају карту за учешће на Конференцији, а Фондација  Falling Walls  покрива смештај за учеснике (8/9. новембар у Берлину). Трошкове пута сносе сами кандидати.
 
Више о програму и начину пријаве видети на: линк1, линк2