Отворен нови конкурс за студенте

Европски покрет у Србији у сарадњи са Фондацијом Роберт Бош и Балканским фондом за демократију, расписује конкурс под називом „Путујемо у Европу“ за студенте завршних година (основних и мастер студија) и апсолвенте факултета универзитета у Србији.

Циљ конкурса је да се омогући да 50 најбољих студената завршних година (студенти основних и мастер студија и апсолвенти) са државних и приватних универзитета у Србији лето 2017. године проведе као већина вршњака из Европе, путујући и упознајући европске вредности, градове и народе.

Конкурс је отворен до 16. јуна 2017. године.

Победници на конкурсу добијају: InterRail карте (22 дана у континуитету), Raiffesisen Club пакет рачун и платну картицу са џепарцем, Uniqa међународно путно осигурање, за путовање земљама Европе према сопственом избору током лета 2017. године.

Уз подршку Фондације Роберт Бош и Балканског фонда за демократију обезбеђен је ТРОДНЕВНИ ПРОГРАМ У БЕРЛИНУ:
- смештај, свечани пријем, обилазак града, радионице, журка и дружење са студентима из региона.
 
Основни критеријуми, на основу којих ће жири извршити селекцију студената, су следећи:
 
1. Година студија - пријаве могу поднети искључиво студенти завршне године факултета (основних и мастер студија) и апсолвенти, који су на редовним студијима (кандидат подноси потврду о упису године или апсолвентског стажа), сви старости до 26 година.
 
2. Социјални статус студента - кандидати подносе уверење о приходима по члану домаћинства за период од 1. јануара до 30. априла текуће године, које је издао надлежни општински орган из места пребивалишта кандидата.
 
3. Успех студента:
  • Просечна оцена најмање 8.5 (кандидат подноси оригинал потврду о положеним испитима и просечној оцени)
  • Дужина студирања
  • Знање страног језика - енглеског, немачког, француског или италијанског језика (кандидатима се оставља могућност да сами себе оцене, док ће проверу проћи само они који буду позвани на интервју).
 
4. Поседовање новог биометријског пасоша или потврде да је пасош у процесу израде.
 
Приоритет ће имати они кандидати који до сада нису путовали у иностранство (земље ЕУ).
 
Пријавни формулар (молимо преузмите форму)
Упутство за конкурисање (молимо преузмите форму)
 
Додатне информације о конкурсу сви заинтересовани кандидати могу преузети са интернет странице пројекта: www.putujemouevropu.org
 
Сви заинтересовани кандидати своје пријаве шаљу искључиво поштом на адресу:
 
За конкурс «Путујемо у Европу»
Европски покрет у Србији
Краља Милана 31 
11 000 Београд