Отворен позив за пријаву CEEPUS мрежа за академску 2022/23. годину

Централна CEEPUS канцеларија у координацији са Националним CEEPUS канцеларијама земаља учесница програма отворила је позив за пријаву мрежа које ће бити активне у 2022/23. години.

Конкурсни рок за пријаву мрежа је отворен до 15. јануара 2022. године
 
Мреже формирају најмање три високошколске установе из најмање три земље учеснице програма. 
 
Будући да се мреже одобравају на период од једне академске године, мреже које су биле активне у претходном периоду потребно је да се пријаве поново, односно да продуже свој рад. Јавни позив је отворен и за оне установе које по први пут желе да узму учешће у програму, и у том случају заинтересоване установе имају могућност да  се прикључе већ постојећој или формирају нову мрежу. 
 
Пријава мрежа врши се на централној платформи CEEPUS програма, а свака учесница у мрежа мора имати приложену одговарајућу документацију:
  • Letter of Endorsement – писмо подршке пријави мреже којим се потврђује да ће студенти са других партнерских установа унутар мреже бити изузети трошкова плаћања школарине (документ потписују искључиво ректор или директор у случају високих школа, односно председник академије);
  • Letter of Intent – писмо о намерама којим се гарантује да ће одлазним студентима унутар мреже у потпуности бити признат период студирања на партнерској установи (овај документ може потписати и представник факултета – декан или лице овлашћено за међусобно признавање, али уз сагласност ректора или проректора у случају чланица универзитета, односно директора у случају високих школа).
  • Информације о студијском програму на енглеском језику (curriculum), који садржи информације о ЕСПБ бодовима (мoгуће је приложити у виду линка).

Више информација о мрежама и условима за учешће можете пронаћи на страници CEEPUS мреже на сајту Фондације Темпус.

Детаљније информације о конкурсном року за пријаву мрежа за 2022/23. годину доступне су ОВДЕ.
 
Имајући у виду измене платформе, Централна CEEPUS канцеларија ће као подршку установама организовати Consultation hours путем ZOOM платформе у неколико понуђених термина. Ове консултације су намeњене представницима високошколских установа, координаторима мрежа и локалним контакт особама како би се олакшало сналажење на платформи. Консултацијама се може приступити након логовања на лични CEEPUS налог, из секције Вести (кликом на „прочитај више“ приступа се директно ZOOM састанку у дефинисаним терминима).

Више информација о овом Позиву можете наћи у вести на сајту Фондације Темпус.