Отворене пријаве за летњу праксу у Народној банци Србије

Народна банка Србије расписала је позив за обављање летње праксе за студенте треће, четврте или пете године студија у Републици Србији и држављане Републике Србије који студирају у иностранству. 

Народна банка Србије традиционално организује праксу како би студентима приближила рад централне банке и пружила им прилику да у пракси примене теоријска знања и стекну пословно искуство у области централног банкарства.
 
Пракса ће се обавити од 1. јула до 31. августа 2021. године и одвијаће се у основним организационим јединицама, у филијали у Нишу и у Заводу за израду новчаница и кованог новца. 
 
На праксу ће бити примљено до 37 студенатa треће, четврте или пете године студија који студирају на високошколским установама акредитованим од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета, а који ће завршетком студија остварити најмање 240, односно 300 ЕСПБ бодова, као и до пет студената – држављана Републике Србије који студирају у иностранству на претходно наведеним или сродним студијским програмима.
 
Профил кандидата:
  • просечна оцена остварена током студија најмање 8,00;
  • апсолвентски стаж не траје дуже од годину дана од дана уписа апсолвентског стажа,
  • држављанство РепубликеСрбије.

Рок за пријаву: 21. мај 2021. године

Више информација о овом програму праксе и начину пријаве можете наћи овде.