Отворене пријаве за Регионални инкубатор за социјално предузетништво

 Организација Smart kolektiv расписала је позив за младе људе који имају између 18 и 35 година, који желе да са својим тимом утичу позитивно на своју заједницу, да се пријаве на Регионални инкубатор за социјално предузетништво.

RISE – Регионални инкубатор за социјално предузетништво је бесплатни програм подршке за развој идеја социјалног предузетништва намењен мотивисаним младим људима, који су спремни да издвоје време за учење и допринесу позитивним променама на Западном Балкану. Циљ програма је да подржи идеје са снажном друштвеном мисијом које ће регион учинити бољим местом. 
 
RISE ће окупити младе људе који имају идеју или иновативно решење за нови и бољи приступ образовању, оснаживању жена, култури, руралном развоју, здрављу или запослености у својој заједници и пружајући вештине, знање и искуство социјалног предузетништва помоћи ће им да реше социјална или  питања заштите животне средине која их интересују, истовремено дајући им прилику да зараде. 
 
RISE програм састоји се од 2 фазе – идеације и инкубације. Током 3 месеца фазе идеације учесници ће градити своју идеју од нуле до бизнис модела. На том путовању имаће подршку експерата и ментора, са којима ће проћи кроз све важне кораке у покретању социјалног предузећа. Два најбоља тима из Србије односно укупно 12 тимова из региона, добиће и додатну финансијску и практичну подршку да спроведу своју идеју и унапреде развој свог пословања током фазе Инкубације.   
 
Пријаве за програм отворене су до 30. октобра у 23.59 h и могуће их је поднети путем овог линка.
 
Више информација о програму можете пронаћи овде

Такође, Smart kolektiv организује RISE инфо сесију на којој ће сви заинтересовани учесници моћи да поставе сва питања у вези са пријавом и програмом. Инфо сесија ће се одржати онлајн, у четвртак, 27. октобра, у периоду од 17.00 до 18.00 часова. Пријаву за учешће на инфо сесији можете поднети овде.

Све додатне информације можете добити путем мејла: jelena.bogdanov@smartkolektiv.org.